Nem vagyok sem ecet, sem szódaügynök (mosáshoz, takarításhoz és a háztartásban még számtalan módon használom több/kevesebb sikerrel, de kísérletezek vele tovább).

A minap látott reklám – amiben persze szerepel egy kisfiú - kicsapta a biztosítékot.

Dióhéjban: kiskölök nem akarja otthon végezni a dolgát, mert kisbarátjánál jobbszagú az illemhely. Anya elgondolkozik… 

Folytatás:

Anya            Miért?

Kiskölök        Mert az anyukája vásárolt egy kis kütyüt, amiből illatosítót tud spriccelni a haver vécézés előtt, közben és után is. Te meg nem vettél ilyet nekünk anya! Úgyhogy számolj a következményekkel! (micsoda gondatlanság)

Anya             Mire jó?

Kiskölök         Elveszi a „kellemetlen” szagokat, és friss illatot áraszt a wc.

Nemcsak a wc kisfiam, hanem te is! Nemcsak kívülről tapad rád a kívánt vegyszer, hanem le is tüdőzöd. Megjegyzem, nem vagyok tüdőgyógyász sem. Arról nem szól a fáma, hogy mi történik egy kisgyerekkel, ha beszippantja ezeket a mesterséges, - és azt hiszem nem túl tüdőbarát cuccokat.

Később:

Anya            Sikerült időpontot szerezni az allergiavizsgálatra kisfiam. Nem tudom, mire lehetsz allergiás, hiszen ahogy a reklámokból tanultam, mindent fertőtlenítek, zsírtalanítok, csírátlanítok, szagtalanítok, illatosítok           

Kiskölök         Nem baj, a haver is allergiás. Én sem akarok kimaradni belőle…

 

Remek, egy csomó pénzt költ az ember lánya vegyszerekre, meg illatosítókra. Sikerül annyira leamortizálni a maga, és a család szervezetét, hogy jó sok pénzt elkölthet még gyógyszerekre is. Belegondoltam, hogy mennyi mesterséges cuccot használ egy átlagos felnőtt férfi/nő…

Íme néhány a teljesség igénye nélkül:

Sampon, balzsam, hajszesz, hajpakolás, fésüléskönnyítő, hajvég ápoló, hajlakk, hajzselé vagy wax (és ez csak a fej hajjal fedett része!!!)

Arclemosó, szemhéjlemosó, arctonik, ilyen-olyan maszk, arckrém reggel/délben/este, borotvahab, arcszesz, borotválkozás utáni krém, after shave, napvédő krém, ajakír, 600 féle smink kence (ez meg csak az arc!!! A termékek jó része illatosított.)

Kérdés: Ha ezeket, vagy részüket használom, milyen illatot árasztok?

Tusfürdő, fürdőhab, szappan, testápoló, szőrtelenítőkrém, nyugtató krém szőrtelenítés után, dezodor, hintőpor, lábspray, parfüm, illatos tisztasági- és egyéb betét.

Illatos WC papír, WC/lakásillatosító spray, gyertya, füstölő, illatosított frissítőkendő, illatos szőnyeg és kárpittisztító és még sorolhatnám…

Ez még nem elég! Még a ruházatunkkal is kell valamit kezdeni! Illatosabbnál illatosabb öblítők (sokadik mosás után sem tudom megszabadítani tőlük a ruháimat), mosóporok, mosó-gélek, folttisztító adalékok, illatosított vasaláskönnyítők.

Azt, hogy mi van ezekben, és mitől különbek egy sima mosószappannál vagy mosószódánál (amit persze csak nagyon kevés helyen lehet kapni) arról nem szól a reklám. Embere válogatja, hogy ki hisz már ezeknek!

Az a lényeg, hogy eszement konzumidiótákká neveljem a gyerekeket, és fogyasszanak nyakra, főre mindent, amit úton útfélen sugallnak a reklámok.

Köszi, inkább nem. Nálunk, ha kellemetlen naftalinszagú a wc, akkor megvárjuk, hogy kiszellőzzön, a ruhákat nem illatosítom, majd a NAP megteszi a magáét. Fürdéshez szappan, mosdató krém a gyerekeknek (gyógyszertári).

Persze én is akkor váltottam (azóta vagyok „okos”??? vagy félművelt), mikor kiderült, hogy Lajoskirály és én is allergiások vagyunk egy csomó mindenre! Jó kis tanulópénz!

Szóval:

Éljen az ecet! Vivát szóda! Hajrá gyógyszertári kencék!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamegprobalmindentelintezni.blog.hu/api/trackback/id/tr241277643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása