Kábé egy hónapja voltam egy interjún. Részletek nem érdekesek, csak annyi adalék, hogy a pályáztató megígérte, hogy válaszolni fog a következő héten. Ok.

Általában ha az ember lánya elküldi az önéletrajzát, nagyon kevés alkalommal jeleznek vissza, ha a pályázata nem nyerte el a tetszésüket, vagy nem jutott tovább az első rostán… Ok.

Ez érthető, nem szabad felkapni a vizet. Nem is szoktam. De amikor személyesen részt veszek egy interjún, és SZÓBELI ígéretet kapok, hogy abban az esetben is értesítenek, ha nem én leszek a KIVÁLASZTOTT, akkor várom (elvárom) a reakciót…

Az elején reménykedve, az idő múlásával egyre kiábrándultabban. Emberek!!! Az adott szó ennyit jelent? Legyünk már igényesebbek magunkkal szemben!

Mérlegelve a következményeket, írtam egy levelet:

Tisztelt Hölgyem,
2009. szeptember 11-én részt vettem egy csoportos interjún, melyen a 2 budapesti (Mammut, Westend) üzletvezető helyettesi állásért "versengtünk". Búcsúzóul ígért egy visszajelzést a következő hétre (38.), legyen az pozitív illetve negatív válasz. Azóta is várom a jelentkezését (egyre kisebb reménnyel). 

Nagyon tetszett az amit a Promod-ról mondott, hogy hogyan viszonyulnak a munkatársaikhoz, a vevőikhez. Számomra szimpatikus volt az az igényesség, amit az üzletek közvetítenek a betérő-, és leendő vásárlóik felé. A csoportos interjú is nagyon emberséges, és pozitív emlék volt. A következetesség, és a példamutatás munkatársai felé, számomra is olyan fontos alapértékek, mint ahogy azzal a beszélgetésünkben egyetértettünk.

Igazából értetlenül állok azzal szemben, hogy miért nem kaptam bármiféle választ részéről. Bizony, a sértettség beszél belőlem, - annak ellenére, hogy nem rám esett a választás, - mert ilyen esetben is lehet elegánsan visszautasítani egy pályázót. Csalódtam. Véleményem szerint ez lenne az igényes eljárás (abban az esetben persze, ha a pályáztató ígér egy visszajelzést), hogy tiszteljen meg azzal, hogy elmondja, leírja, az elutasítását, mely egy ilyen nívójú cégtől és dolgozóitól elvárható. 

Üdvözlettel,

Schwandrea

Csodák csodája! Nagyon hamar megérkezett a válasz… Már másnap délután!


Tisztelt Pályázó,

Sajnos sok személyt nem tudtunk elérni telefonon, de a héten mindenkinek adunk egy írásos visszajelzést! 

Köszönjük, hogy elfáradt az állásinterjúra, szakmai tapasztalatát nagyra értékeljük, azonban úgy gondoljuk, hogy a kiválasztást Önnel nem szeretnénk tovább folytatni!

Sok sikert kívánunk Önnek a jövőben, és látogassa továbbra is a Promod üzleteit!

Tisztelettel:
Promod Hungary Kft

 

Mit is reagálhatnék? Miért nem lehet neadj’ Isten bocsánatot kérni a nyomorult álláskeresőtől? Vagy önkritikát gyakorolni…

Sok a jelentkező, el voltunk havazva, éppen most akartunk (többes szám, MI – nem önök, hanem ön ígért meg nekem valamit tisztelt nevét nem vállaló Promod Hungary Kft. alkalmazott)

Kiválasztás folyamata?  Meddig tart? (Kedves HR-es, mennyi az esély, hogy egy hónap elteltével - amíg "folyt a kiválasztás" - a pályázó még nem helyezkedett el? Nem a gyorsaság a fontos ilyenkor? Mellékesen a többi "selejtet" meg tessék értesíteni, hogy belőled nem kérünk. Mert azt érzi egy jó szakember, hogy kivel nem szeretné folytatni a „kiválasztást”. Nem?)


Bla-bla-bla magyarázkodás…

De legalább a többi szerencsétlennek küldenek egy:

…annyira örülünk, hogy megtiszteltél az érdeklődéseddel, köszi de Te nem kellesz NEKÜNK – válasszal…

Az, hogy ki kivel szeretne a továbbiakban együttműködni, az elküldött levelemből kikövetkeztethető. Ilyen céggel semmiképp. Ilyennel sem. Merthogy annak ellenére, hogy egy álláskereső igen kiszolgáltatott helyzetben van, mégis van önérzete. Sokszor egy sablon visszautasítás (letölthető az internetről, a megfelelő helyekről, de ha kell tipp, szívesen küldök) többet jelent, mint várni a „sűltgalambot”.

Kedves promod-os hr-es már megbocsátottam! És sok sikert kívánok Önnek.

Kívánunk…

Mi (királyi többes)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamegprobalmindentelintezni.blog.hu/api/trackback/id/tr121448387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása